Sturmfrei is een Duitse metafoor voor ongegeneerd jezelf zijn

FILOSOFIE

Sturmfrei staat voor vrijheid, de vrijheid die ontstaat als niemand kijkt. In Duitsland gebruiken ze het als ze zeggen dat ze alleen thuis zijn. Naar die pure vorm van jezelf uiten, zoeken we iedere keer weer bij het maken van onze producties.

Mensen prikken er meteen doorheen als iets vooral gemaakt is voor commerciële doeleinden. Wij focussen puur op het vertellen van échte persoonlijke en inspirerende verhalen, die veel meer opleveren dan dat commerciële doel. Vandaar dat Sturmfrei inzet op verhalen die je bewondert of waarin je iets van jezelf herkent.

FOUNDER

Karen Ebert

De zoektocht naar oprechte verhalen begint bij Karen al voor ze in 2012 afstudeert aan de Tilburgse kunstacademie. Tijdens haar HEMA fotoservice bijbaan verzamelde ze al momenten die anderen weggooiden. In de vorm van analoge foto’s die mensen teruggaven omdat ze volgens hen ‘mislukt’ waren (overbelichting, niet scherp etc.) Dit staat metafoor voor wie ze nu is als filmmaker. “Ik wil mensen laten zien wat ze vaak over het hoofd zien.”

Met dat gevoel heeft ze in 2018 besloten om voor zichzelf te beginnen. Uitgerust met jarenlange ervaring bij grote online bureaus en de online afdeling van de KRO-NCRV.

Klik hier voor een interview over haar werk

WERKWIJZE

Je videocontent of documentaire staat nooit op zichzelf. Sturmfrei films ontwikkelt daarom ook altijd een strategisch plan. Daarin laten we zien met welke stappen je jouw verhaal het beste over brengt. Het verhaal wordt daarop aangepast, zodat het naadloos aansluit op de behoefte van je publiek en je zoveel mogelijk mensen aan het denken zet.

Op basis van een concept en filmplan produceert Sturmfrei films volledig afgewerkte films. Van regie,camera tot edit wordt het gehele productieproces verzorgt.

Klein project, of langdurige documentaire? Sturmfrei films stemt per opdracht steeds het ideale team samen.

Neem nu contact op!